بلاگ

افترافکت چیست؟ کاربرهای افترافکت

افترافکت (After Effects) چیست؟ معرفی جامع و کامل

افترافکت یکی از قدرتمندترین نرم افزار‌های کمپانی بزرگ Adobe هست. که ما با استفاده از اون می‌تونیم به خلق آثار شگفت‌انگیز تو حوزه‌های موشن گرافیک و جلوه‌های ویژه بپردازیم.هماهنگی افترافکت با سایر برنامه های ادوبی اون رو به یک ابزار بی بدیل در این حوزه تبدیل کرده. ابزاری که به صنعت سینما کمک بسیار شایانی کرد، و امروزه ما شاهد ثمره‌های افترافکت در دنیای دیجیتالی اطرافمان هستیم. به زودی با قابلیت دیگهاین نرم افزار دوست داشتنی آشنا...

افترافکت یکی از قدرتمندترین نرم افزار‌های کمپانی بزرگ Adobe هست. که ما با استفاده از اون می‌تونیم به خلق آثار شگفت‌انگیز تو حوزه‌های موشن گرافیک و جلوه‌های ویژه بپردازیم.هماهنگی افترافکت با سایر برنامه های ادوبی اون رو به یک ابزار بی بدیل در این حوزه تبدیل کرده. ابزاری که به صنعت سینما کمک بسیار شایانی کرد، و امروزه ما شاهد ثمره‌های افترافکت در دنیای دیجیتالی اطرافمان هستیم. به زودی با قابلیت دیگهاین نرم افزار دوست داشتنی آشنا خواهیم شد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

راهنمای مطالعه

تاریخچه افترافکت

نسخه اولیه این نرم افزار تو سال ۱۹۹۳ توسط شرکت علم و هنر آمریکا Company Of Science and Art یا به اختصار COSA منتشر شد. این نرم افراز چندین بار خریداری میشه که در نهایت تو سال ۱۹۹۴ حق مالکیتش رو شرکت Aldus خریداری می‌کنه، و طولی نمی‌کشه تا در همون سال کمپانی Adobe به صورت کامل این ابزار بی‌نظیر رو مالک میشه، و نسخه ۳ اون رو برای اولین بار منتشر می‌کنه.

ادوبی افترافکت تو سال ۲۰۱۹ جایزه اسکار موفقیت علمی و فنی رو از آن خودش کرد.

کاربرد‌های افترافکت

موشن گرافیک

طراح گرافیک طرحش رو طراحی میکنه و ما میتونیم به سادگی با افترافکت اون رو متحرک کنیم. قطعا تا الان به خیلی از عناصر گرافیکی متحرک بر خوردید، مثل آرم شبکه مستند، آرم شبکه سه و یا تو نمونه های خارجی، لوگوی توییتر و .. . البته موشن گرافیک فقط به متحرک سازی چند تا لوگوی ساده خلاصه نمی‌شه، و ما میتونیم پیچیده ترین طرح های متحرک رو به اجرا دربیاریم.

کاربردهای افترافکت

به علت پایین بودن هزینه های ساخت یک موشن گرافیک به نسبت یک ویدیوی تبلیغاتیِ رئال، استفاده از این سبک تبلیغات بسیار همه گیر شده. قدرت انتقال بالای پیام در گرافیک‌های متحرک، هزینه مناسب، جذب بالای مخاطب و … باعث اقبال روز افزون کاربران شبکه‌های دیجیتالی نسبت به این سبک از محتواها شده.

جلوه‌های ویژه

قطعا شما هم با صحنه‌هایی مواجه شدین که خلق اون توی دنیای واقعی کار بسیار سخت و یا نشدنی هست. تصاویری که امکان ایجاد اون هنگام فیلم برداری وجود نداره و باید به وسیله ابزارهای نرم افزاری خلقشون کرد.

جلوه‌های ویژه یا به اصطلاح VFX همون قابلیتی هست که مارو به ورای تخیلات انسانی کوچ میده. تقویت داستان فیلم به وسیله جلوه‌های ویژه از مزایای اون محسوب میشه.

افترافکت نرم‌افزار سه بعدی (3D) نیست!

اینکه ما این تصور رو داشته باشیم که افترافکت یک نرم‌افزار حرفه‌ای برای امور سه‌بعدی محصوب میشه، این یک تصور اشتباست! یعنی هیچ جوره نمیشه با این ابزار سه بعدی کار کرد؟ تو پاسخ باید بگم ما نسب به شئ سه بعدی تعریفمون رو باید درست کنیم. به جسمی میگیم سه بعدی که بتونیم اون رو بچرخونیم و زوایای مختلف اون رو ببینیم. با توجه به این تعریف افترافکت ابزار سه بعدی هست! چون ما میتونیم لایمون رو 3D کنیم، اون رو بچرخونیم، با سایه و نور بازی کنیم، و حتی از قابلیت Camera برای زوایای مختلف تصویرمون بهره بگیریم.

برای امور سه‌بعدی حتی تو سطوح پیشرفته تر میتونیم از پلاگین‌های قدرتمندی مثل element 3D استفاده کنیم، و برخی از فایل‌های با فرمت OBJ و یا C4D رو به کارمون اضافه کنیم. اما همه اینها رو گفتم که باز هم برگردم به بحث قبلیم، کدوم بحث؟؟ اینکه دوست عزیز من افترافکت برای کار سه بعدی نیست! خب پس تا الان داشتیم چی می‌گفتیم؟ اجازه بدین اینجوری بگم؛ افترافکت یک ابزار دو و نیم بعدیست. یعنی ما تا حدی میتونیم نیازهای مربوط به امر سه‌بعدی رو باهاش مرتفع کنیم و نه بیشتر. و برای کارهای سه‌بعدی حرفه‌ای به ابزارهای تخصصی رجوع کنیم که الان محل بحث ما نیست.

بازار کار افترافکت

وقتی از یادگیری یک نرم افزار صحبت می‌کنیم به بخش شیرین درآمد زایی میرسیم. خب اگه نشه پول درآورد واسه چی باید وقتمون رو تلف کنیم! اما خبر بسیار خوش اینه که، افترافکت نرم افزار بسیار پولسازی هست. این یک غلو نیست و در ادامه کاملا راجع به این بحث صحبت خواهیم کرد.

اگه یکم به قدیم برگردیم، صدا و سیما رو میتونیم یک رسانه واحد و عمومی در نظر بگیریم. اما این روزها با وجود پلتفرم ها و شبکه های دیجیتالی مختلف هر فرد یک رسانه مستقل محسوب میشه. وجود کسب و کارهای مختلف، آنلاین شدن فضای آموزشی کشور و .. همه و همه باعث شدن تا بازار افتر کارا بسیار داغ و پر رونق شه.

ایجاد قابلیت استوری رفته رفته تو اپلیکیشن های زیادی فراگیر شد و هر روز به تعداد اون هم اضافه میشه. و یک افتر کار خوب می‌تونه با ساخت استوری موشن های خلاقانه به درآمد نسبتا خوبی برسه.

ساخت موشن گرافیک و تیزرهای تبلیغاتی، استوری موشن، لوگوموشن، ساخت اکولایزر و همکاری با خوانندگان، تیتراژهای سینمایی و … میتونه فقط گزیده‌هایی از قابلیت‌های پر سود افترافکت باشه.

تفاوت افترافکت با پریمیر

همین اول کار بحثم رو با یک مثال و سوال شروع کنم. با چاقو میشه پیچ باز کرد؟ بله میشه من باز کردم! اما ابزار حرفه‌ای واسه باز کردن پیچ چیه؟ پیچ‌گوشتی. تمام دعوای ما هم سر اینه که، از ابزار درست و در جای درست استفاده کنیم. موشن گرافیک رو با پریمیر انجام نده و از اون طرف هم تدوین ویدیوهات رو نبر تو After Effects! (قیمه ها رو نریز تو ماستا).

تفاوت افترافکت و پریمیر

افترافکت بهتره یا پریمیر

این سوال از ریشه غلطه. بحث بهتری و بدتری نیست، بحث کاربرده. مثلا اگه تدوین کلیپ هات رو توی افترافکت انجام بدی، زلزله نمیاد و بلایای آسمانی نازل نمیشه. اما افترافکت به خاطر داشتن یک تایم لاین چِقِر، و قرارگیری لایه ها بالای همدیگه برای این کار مناسب نیست. اما در عوض همین تایم لاین که واسه تدوین نه چندان جالب بود، قدرتمندترین بخش برای ساخت موشن گرافیک محسوب می‌شه.

ادوبی تمام حرفش اینه که واسه گرافیک های متحرک و جلوه های ویژه و .. از افترافکت استفاده کن، و برای تدوین فیلم های خام و میکس و ادیت صدا و .. از پریمیر. حالا می‌خوای نتیجه بهتری بگیری؟ هر دو نرم‌افزار رو کنار هم استفاده کن. با بکارگیری صحیح و اصولی این دو ابزار کنار هم، ما میتونیم آثار کم نظیری رو خلق کنیم.

سرعت پیش‌نمایش در افترافکت و پریمیر

After Effects موتور پخش کاملا متفاوتی نسبت به پریمیر داره. همین عامل باعث می‌شه تا قبل از پخش، یکبار رندر داخلی گرفته شه و سپس پیش‌نمایش اجرا شه. اما پریمیر از یک پخش کننده اصلاح شده استفاده می‌کنه که خبری از رندر نیست، و با پخش مستقیمِ فایل‌ها سر و کار داریم. همین عامل باعث می‌شه تا پیش‌نمایش در پریمیر بسیار سریع تر از افترافکت باشه.

سخن پایانی

این نرم‌افزار با قابلیت های فوق‌العاده‌ای که داره، جاش رو تو ویترین سیستم‌های ادیتور‌ها و تدوینگرا باز کرده. اما فراموش نکنیم که بزرگترین رُکن خلق آثار متفاوت، ابتدا تسلط ابزاری و بعد کسب تجربه در اون تخصص هست. پس سعی کنیم افترافکت رو خوب و اصولی یاد بگیریم، تا بتونیم از بازار پر رونق این روزها استفاده کنیم.

آخرین به روز رسانی : 11 ماه قبل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به زودی...